‘Valencians al món’ recorre la Pulla, el taló de la bota d’Itàlia, amb la castellonenca Alba Martínez 

Compartir

Amb la castellonenca Alba Martínez estarem a Bari, una ciutat que ha servit de teló de fons per a pel·lícules conegudíssimes com ara la ‘La passió de Crist’, ‘No time to die’ o ‘Ben-Hur’

Este dimecres a les 22:45 h Valencians al món visita el sud d’Itàlia de la mà del reporter Enrique Tena. Situada en el taló de la bota italiana, la Pulla és una regió rica en història, cultura i paisatges. Amb els seus encantadors pobles de pedra blanca, platges cristal·lines i una tradició culinària que destaca pels sabors autèntics, la Pulla és una destinació imprescindible per als amants del turisme cultural i gastronòmic.

Vanessa Toscano, de Guardamar del Segura, fa quinze anys que viu a Lecce. Coneixerem el barri antic d’esta ciutat coneguda com la Florència del sud, famosa per la impressionant arquitectura barroca, amb la plaça del Duomo com una de les seues joies més destacades. També tastarem el pasticciotto, un deliciós pastís farcit de crema que destaca per la cruixent massa daurada.

Cristina Villar, de Mislata, fa nou mesos que viu a Bari. Descobrirem com es fa la pasta a mà, en concret les orecchiette, una deliciosa especialitat de la regió. El seu nom, que significa orelles xicotetes en italià, fa referència a la forma distintiva. Cristina ens presentarà Laura Oliver, de València, companya de l’Erasmus i viurem la vibrant nit de Bari, una ciutat amb molta joventut.

Alba Martínez, de Castelló de la Plana, fa dos anys que viu a Matera, una ciutat que ha guanyat fama internacional per ser l’escenari de nombroses produccions cinematogràfiques. El seu impressionant paisatge urbà i la seua atmosfera única han servit de teló de fons per a diverses pel·lícules destacades, com la La passió de CristNo time to die o Ben-Hur.

Marta Cambronero, de València, fa quatre anys que viu a Itàlia. Amb ella visitarem Alberobello, cèlebre pels icònics trulli, unes singulars construccions de pedra blanca amb sostres cònics que daten del segle XV. Estos encantadors edificis, que semblen eixits d’un conte de fades, han sigut declarats patrimoni de la humanitat per la UNESCO.

Carol Sorribes, de Sant Antoni de Benaixeve, fa dos anys que viu a Trani. Amb ella tastarem el marisc de la zona i en concret el cru di pesce, un dels plats més representatius que destaca per la varietat (ostres, clòtxines, tellerines, gambes i calamars).

Noticias Relacionadas