Suera, epicentre de la dansa contemporània gràcies al programa Nodus

Compartir

De la mà de Fundació Caixa Castelló, aquest xicotet municipi als peus de la Serra d’Espadà, en convertirà en residència de sis professionals de la dansa provinents d’Àustria, Xile, Argentina, Espanya i Corea del Sud

Del 8 al 13 de juliol de 2024, la Fundació Caixa Castelló ha organitzat la segona edició de Nodus, la seua residència artística. Si en 2022 va ser al municipi castellonenc de les Coves de Vinromà, amb una residència de composició en música contemporània, l’edició actual, que tindrà lloc al municipi de Suera, estarà dedicada als professionals de la dansa contemporània de tot el món, de totes les nacionalitats i edats, amb l’objectiu de fomentar i incrementar el desenvolupament professional de la dansa, generant un espai per a la creació i suport a la seua difusió internacional.

La residència artística Nodus 2024 de dansa contemporània busca, a través de la cultura, vertebrar artísticament el territori castellonenc gràcies a la col·laboració de la Fundació Caixa Castelló amb l’Ajuntament de Suera, la Diputació de Castelló i la Universitat Jaume I de Castelló.

S’han rebut un total de 54 sol·licituds de participació, procedents de nou nacionalitats diferents: Colòmbia (11), Regne Unit (2), Espanya (15), Xile (8), Argentina (14), Corea del Sud (1), França (1), Àustria (1) i Bèlgica (1). Una vegada revisada la documentació aportada, s’han acceptat 34 candidatures. D’entre totes, s’han seleccionat sis participants, procedents d’Àustria, Xile, Argentina, Espanya i Corea del Sud.

La residència Nodus planteja una setmana de treball conjunt a Suera (Castelló). Els artistes que han sigut seleccionats desenvoluparan repertori per a la formació en un procés creatiu en el qual cada participant treballarà amb la resta dels seleccionats. Com a conclusió, es realitzarà una actuació davant del públic de Suera el dissabte 13 de juliol, en la qual es presentarà el treball elaborat durant l’estada.

A través d’aquesta activitat, la Fundació Caixa Castelló continua la línia cultural de vertebració artística del territori provincial, fomentant la participació i el diàleg intercultural, i facilitant l’intercanvi i la convivència de tot tipus de propostes artístiques. A més, des de la Fundació s’estima que la dansa contemporània, amb el seu enfocament inclusiu i expressiu, és un poderós vehicle de comunicació i creativitat que promou la diversitat cultural.

Noticias Relacionadas

La Orquesta Simfònica de Castellón actuará este viernes en el Auditori

El Auditori de Castelló, espacio propio del Institut Valencià de Cultura, presenta...

Castelló continua apostando por el turismo de congresos

El encuentro AJICEDE de jóvenes investigadores es un paso...