El Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola ha tancat la seua 29a edició amb un gran èxit en tots els concerts i activitats presentats. El certamen, organitzat per la Conselleria d’Educació, Cultura, Universitats i Ocupació, a través de l’Institut Valencià de Cultura, la Diputació de Castelló i l’Ajuntament de Peníscola, ha programat, del 25 de juliol al 3 d’agost, huit concerts, a més d’activitats familiars o un gran piromusical.
El pati d’Armes del Castell del Papa Luna de Peníscola ha sigut l’escenari dels concerts programats per a esta edició. Un certamen que es va iniciar el 25 de juliol amb el Cor de Cambra Ad libitum i Lucentum XVI, per a continuar durant el mes de juliol amb les propostes d’Armonico Consort, Capella de Ministrers, Café Zimmermann, Ensemble Contratemps i l’Orquesta Barroca de Sevilla.
El Festival va donar la benvinguda al mes d’agost amb un multitudinari piromusical llançat per la Pirotecnia Tomás de Benicarló i que va seguir els compassos de Monteverdi, Händel i Purcell davant de milers d’espectadors en la platja Nord de la localitat. A continuació, el divendres 2 d’agost va tindre lloc el concert de Nuevas Voces del Barroc i Ensemble Barroco i el tancament, el dissabte 3, amb la formació La Spagna.
Una variada programació que ha comptat amb dos òperes, una escenificada, Il combattimento di Tancredi e Clorinda, i que ha combinat grups consolidats amb altres promeses de l’escena clàssica. Agrupacions que han interpretat grans obres de compositors com Vivaldi, Bach, Händel, Purcell o Monteverdi, entre molts altres, que han sonat pels racons del barri antic del municipi.
A més, un dels objectius del Festival, acostar la música clàssica a tots els públics, s’ha aconseguit amb diverses iniciatives. A més del piromusical, el Festival ha organitzat l’activitat familiar El arpa furtiva del grup De Soprano y Arpa, la desfilada Despertà barroca a càrrec de Visitants o la projecció de la pel·lícula Farinelli.
El director del Festival, Leonardo Marqués, ha destacat “l’èxit de cada una de les propostes presentades al llarg d’esta edició i ens satisfà, especialment, la bona acollida de l’activitat familiar El arpa furtiva ja que ha acostat la música clàssica a tota la ciutadania”.
Marqués ha agraït “a la Conselleria d’Educació, Cultura, Universitats i Ocupació, la seua col·laboració a través de la Direcció Adjunta de Música de l’Institut Valencià de Cultura, a la Diputació de Castelló i a l’Ajuntament de Peníscola, el suport rebut en esta 29a edició del Festival, perquè sense la seua implicació, dedicació i coordinació seria impossible portar endavant, amb èxit, un festival com este”.