‘Veïnat’ ressalta la idea de “comunitat i de barri” i suposa un canvi de temàtica en la trajectòria il·lustrativa de l’autora graduada en Belles arts i màster de Producció Artística per la Universitat Politècnica de València, i amb una àmplia trajectòria com a dissenyadora gràfica i il·lustradora en diverses agències a València i Castelló
‘Veïnat’. Aquest és el nom de la intervenció en gran format signada per la il·lustradora castellonenca Dakota Hernández amb la qual el museu d’art urbà del TEST, la Mostra d’Art i Creativitat de Vila-real, suma la seua onzena obra.
“Estic nerviosa”, reconeixia fa uns dies l’artista davant el repte de traslladar, per primera vegada, les seues il·lustracions al gran format. Més de cinc jornades de treball li ha portat concloure ‘Veïnat’ sobre una mitgera que aconsegueix els tretze metres d’altura en la zona de La Huerta de Vila-real. Una obra “molt integrada en l’arquitectura” que trasllada, a través de la reproducció de la façana d’un edifici, “amb finestres i personatges que trauen el cap a elles, que entren i ixen, que creen vincles o no, que dialoguen”, les diferents formes d’interacció entre persones que conviuen en un mateix espai, “el seu mode de relacionar-se entre elles i amb l’exterior”, indica.
‘Veïnat’ ressalta la idea de “comunitat i de barri” i suposa un canvi de temàtica en la trajectòria il·lustrativa de Dakota Hernández, el pseudònim de Míriam García Ortiz (Castelló, 1989), graduada en Belles arts i màster de Producció Artística per la Universitat Politècnica de València, i amb una àmplia trajectòria com a dissenyadora gràfica i il·lustradora en diverses agències a València i Castelló.
En la seua primera obra en gran format, amb motiu del TEST, Dakota Hernández blinda, no obstant això, el seu estil: el minimalisme, eixe “100% de colors vius” i la mirada femenina que configuren el patró de la seua obra. “Les persones representades en el mural són figures que, fins i tot sense rostre, s’identifiquen com a femenines”, explica l’autora. I és que la dona és protagonista indiscutible en els seus projectes personals, representada en diferents contextos, explorant la fortalesa, la bellesa i la diversitat de les experiències femenines. “Intent sempre que puc relacionar la meua obra amb la reivindicació feminista”, explica.
El nou mural que llueix ja en la zona de La Huerta de Vila-real amplia el museu a cel obert del TEST, al costat de les obres de Pantone, Borondo, Escif, Sam3, Louis Lambert (3TTMan), Hyuro, Mohamed L’Ghacham, E1000, Tellas + 2Bleene i Lidia Cao.
Organitzat pel Departament de Museus de la Regidoria de Cultura i Tradicions de l’Ajuntament de Vila-real, el TEST 2024 estendrà la seua 11a edició fins al pròxim 15 de juny. Fins a eixa data pot visitar-se en el Convent Espai d’Art l’exposició col·lectiva d’Adrià Miko (pintura), María Esteve (instal·lació, frottage i audiovisual) i Miquel Ponce (collage i pintura).