La proposta musical familiar escrita per Rosa J. Devesa arriba al Teatre Payà el pròxim 15 de maig
L’Ajuntament de Burriana, a través de la Regidoria de Promoció Lingüística, acollirà el pròxim 15 de maig, al Teatre Payà, la representació de l’obra “Apaga’m que m’encenc”, una proposta de teatre musical familiar escrita per Rosa J. Devesa que posa el focus en una de les problemàtiques més actuals de la nostra societat: l’addicció als mòbils i a les xarxes socials.
L’obra es presenta com una ferramenta de sensibilització i reflexió per a tota la família, especialment per a joves, famílies i docents, i aborda com l’ús abusiu de les pantalles afecta les nostres relacions, la salut i la manera de viure el dia a dia. Segons les dades que sustenten l’argument, quasi un milió d’adolescents passen més de tres hores al dia en xarxes socials i fins a un 33 % de les consultes en pediatria estan ja relacionades amb problemàtiques de tipus cibernètic.
Amb un enfocament musical i didàctic, l’obra interpel·la directament: molts adults també estem enganxats a aquestes dinàmiques, moltes vegades sense adonar-nos que som els referents dels més joves. Per això, l’autora planteja que és un tema que requereix atenció, estudi, acció i posicionament, ja que forma part de la nostra vida quotidiana: a casa, a l’escola i a l’institut.
Compromís amb la sostenibilitat
Més enllà del missatge, la proposta destaca pel seu compromís amb la sostenibilitat, tant en el disseny del vestuari com en l’escenografia. El vestuari, a càrrec de Meritxell Ventura i Artur Caellas, s’ha creat baix els principis de l’upcycling, reutilitzant materials de segona mà per donar-los una nova vida. De la mateixa manera, l’escenografia, signada per Ricardo Devesa, s’ha elaborat amb elements reciclats d’altres espectacles, allargant així la vida útil dels recursos i aportant un valor afegit tant artístic com mediambiental.
La regidora de Promoció Lingüística, Paloma Boix, ha destacat que “aquesta obra connecta directament amb dos grans prioritats de l’Ajuntament: fomentar l’ús del valencià i treballar l’educació en valors. És teatre, és música, és llengua, però també és consciència i reflexió sobre un tema que ens afecta a tots”.