El Teatre Payà de Borriana donarà el tret d’eixida a la fi de la ronda de concerts de la Jove Orquestra de la Generalitat

Compartir

La Jove Orquestra de la Generalitat conclou la Trobada d’Estiu amb quatre concerts: el 19 de juliol, a les 19.00 hores, al Teatre Payà de Borriana; el 20 de juliol, a les 19.00 hores, al teatre de la Unió Musical de Llíria; el 21 de juliol, a les 20.00, al Teatre Montecarlo de Buñol, i el 22 de juliol, a les 19.30 hores, a l’auditori del Palau de les Arts de València. Per problemes tècnics sobrevinguts, el concert previst inicialment a Torrevieja, finalment, tindrà lloc al teatre de la Unió Musical de Llíria.

El programa està compost per les peces ‘Rapsòdia espanyola’ de Ravel, ‘Simfonia núm. 5’ de Shostakóvich i l’estrena absoluta de l’obra encàrrec de l’IVC, ‘Contrafactum 1: de Cabanilles’, a Josep Planells, compositor resident de la Jove Orquestra de la Generalitat 2023-2024.

La Trobada d’Estiu de la Jove Orquestra té lloc de l’11 al 22 de juliol al Palau de les Arts de València, sota la direcció de Pablo Rus Broseta, amb una plantilla de 87 músics d’un màxim de 26 anys, que han preparat un programa que s’interpretarà ara en els quatre concerts.

Les trobades de la Jove Orquestra suposen estades molt interessants per a la formació dels joves músics, perquè ajunten uns dies de convivència amb tallers d’alt nivell de les diverses especialitats instrumentals, per a després concloure amb assajos conjunts i la celebració dels concerts.

El cartell de la Trobada d’Estiu de la JOGV ha estat dissenyat per Migue Martí, que també ha sigut l’encarregat de fer el logotip de l’Orquestra.

La Jove Orquestra

La Jove Orquestra de la Generalitat depén de la direcció adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura i està formada per 95 músics de menys de 26 anys. El director, des de l’octubre de 2017, és Pablo Rus Broseta, format a València, Lió, Amsterdam i Berlín, i actualment director associat de la Seattle Symphony, on lidera una extensa varietat de programes.

La Jove Orquestra de la Generalitat té com a objectiu contribuir a la formació dels músics per mitjà de trobades i tallers dirigits per destacats professors de cada especialitat instrumental. En aquest cas, a la Trobada d’Estiu participen M. Carmen Antequera i Enrique Palomares (violins), Pilar Marín (viola), Ivan Balaguer (violoncel), Héctor Sapiña (contrabaix), Alba Luna Sanz (flauta), José M. Ferrero (oboé), Emilio Ferrando (clarinet), José Enrique Sapiña (fagot), Santiago Pla (trompa), Javier Barberà (trompeta), Carlos Gil (trombó), Sisco Aparici (percussió) i Ana Martínez.

Noticias Relacionadas

La Orquesta Simfònica de Castellón actuará este viernes en el Auditori

El Auditori de Castelló, espacio propio del Institut Valencià de Cultura, presenta...

Castelló continua apostando por el turismo de congresos

El encuentro AJICEDE de jóvenes investigadores es un paso...